Energielabel voor Woningen én Bedrijfspanden

Aanvraag energielabel detailmethode

Zowel bij aanvraag omgevingsvergunning als bij oplevering van een gebouw is vanaf 1 januari 2021 een detail energielabel verplicht.

Alle nieuwbouwpanden moeten bij oplevering een definitief energielabel hebben. Het definitieve energielabel moet door de aannemer of ontwikkelaar (verkoper) bij oplevering aan de koper worden overhandigd.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor een nieuwbouw?

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energiezuinigheid van een bedrijfspand of woning. Ook op het moment dat je het gebouw weer wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sinds 2021 wordt met een nieuwe richtlijn (NTA8800) gewerkt. Hierbij moet altijd gecertificeerde energieadviseur de inspectie komen doen. Bij nieuwbouw moet deze energieprestatie adviseur ook gediplomeerd zijn voor de detailmethode.

Hoe krijg ik een energielabel voor een nieuwbouw?

Voor wie werken wij?

Wie zorgt voor het energielabel?
Of de ontwikkelaar het definitieve energielabel aan moet vragen, of de bouwer, hangt af van de contractvorm. Als de verkoop wordt gedaan door de ontwikkelaar, verzorgt de ontwikkelaar ook het klantcontact, de oplevering én het energielabel, behalve bij een gescheiden koop-aanneemovereenkomst. In dat geval neemt de bouwer het volledige project over, inclusief klantcontact, de oplevering aan de klant, en dus ook het energielabel volgens de detailmethode.

Wie is verantwoordelijk voor energielabel bij nieuwbouw?
De verkoper is verantwoordelijk voor het aanvragen van een energielabel voor de nieuwbouwwoning. In veel gevallen is de verkoper een makelaar, aannemer of projectontwikkelaar.

Voor welke woningen en gebouwen is een energielabel verplicht?
Bij de oplevering van een nieuwbouw woning of bedrijfspand is de ontwikkelaar of verkoper verplicht om een definitief energielabel te leveren aan de kopende partij. Het energielabel voor nieuwbouw moet worden opgesteld volgens de detailmethodiek.

Marktpartijen

  • Aannemers

  • Makerlaars

  • Projectontwikkelaars

Welke nieuwbouw panden zijn er?

Bedrijfspanden 

  • Bedrijfshallen

  • Kantoren

  • Winkels

Woningen

  • Huurwoningen

  • Koopwoningen

... dus letterlijk overal in Nederland

Energielabels voor Nieuwbouw

Vanaf 1 januari 2021 geldt voor nieuwbouwpanden een verplicht energielabel voor de detailmethode bij vergunningsaanvraag en oplevering.

Nieuwbouw Energielabel beschikt over detail adviseurs en kan dus alle energielabels door heel Nederland verzorgen.

Energielabel adviseurs met kennis van de detailmethode mogen landelijk werken. Toch kan het prettig zijn om een lokale deskundige in contact te komen.

Onze expert komen bij u uit de buurt, dat werkt wel zo efficiënt.

Nieuwbouw Energielabel Nederland

Nieuwbouw Energielabel nodig?

Niet alle NTA8800 gecertificeerde Energielabel experts mogen het definitief energielabel voor nieuwbouw bepalen. Bij ons bent u in heel Nederland verzekerd van een erkend deskundige.

DEZE WEBSITE IS NOG IN ONTWIKKELING

Voor (aan)vragen of meer informatie over onze dienstverlening kan u contact op te nemen met:

Energielabel.Expert
085 – 2011102
info@energielabel.expert